Ord på vägen...

Om du ser ut som på ditt passfoto, då behöver du ut och resa.
/Earl Wilson

Flytta till London

Många drömmer om att bo utomlands under en kortare eller längre tid. Den som vill flytta till London är antagligen mest intresserad av kulturen och affärslivet hellre än klimatet för det här är inte en stad där man får mer sol och bad än i Sverige. Studenter kan också vara intresserade av att ta en termin eller fler i London för att vidga vyerna och få högre kvalitet på studierna.
Flytta till London – steg för steg

Det är viktigt att man planerar sin flytt till London på ett smart sätt. Att ta ett flyg över för att sedan söka bostad, jobb och fundera på visa är sällan smart. Sverige och England har en vänskaplig relation och det bör inte vara alltför svårt att ordna med visa, jobb och bostad från Sverige. Ta hand om allt det tekniska från Sverige och se till att du har en bostad som väntar då du kommer fram. Det behöver inte vara en lyxig bostad, du kan alltid söka vidare då du väl är på plats. Sök online efter mer information och möjliga jobb. Det finns mycket som man som svensk kan göra i London och har man ingen särskild anledning till att bli kvar i Sverige så är det klart att man ska ta chansen och testa hur det känns att bo i en så stor och internationell stad.


Söka jobb i England

Det kan kännas tryggt att komma fram till ett jobb. För familjer så är det knappast möjligt att flytta till London utan att en av föräldrarna först har fått ett jobb. Man kan starta med en partner som jobbar och den andra kan söka jobba på plats eller så ordnar man med jobb för båda innan man flyttar. Det kan vara bra att tänka lite utanför ramarna och våga anta jobb som man kanske inte hade tänkt sig. Det här kan vara det som gör att en flytt till London faktiskt blir till en möjlighet.